Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 14 березня — 14 березня 2023 :: Донеччина

Суспільство

В окупованому Мелітополі Запорізької області вибухнув автомобіль, де знаходився власник однієї з найбільших приватних транспортних компаній Мелітополя Іван Ткач. Окупанти призначили його «директором» підприємства «Міський транспорт». Він помер у лікарні від отриманих поранень.

На Херсонщині намагалися ліквідувати заступника начальника окупаційної адміністрації Нової Каховки Віталія Гуру. Вибуховий пристрій спрацював поряд із його машиною. В результаті Гура отримав поранення, і його доправили до лікарні.

В угрупуванні «ЛНР» заявили, що вилучили з братської могили під Сєвєродонецьком останки 10 мирних жителів. Загалом у траншеї знаходиться 26 останків, роботи тривають.

У полоні росіян перебуває близько 50 службовців та працівників органів місцевого самоврядування Запорізької області, заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Бойові дії

У Брянці Луганської області внаслідок обстрілу тяжко поранено водія таксі, його госпіталізовано до лікарні.

У селі Луганське Донецької області отримав вогнепальне поранення та помер підліток 2010 року народження. Також у угрупуванні «ДНР» заявили про двох постраждалих під час обстрілу Донецька: чоловіка 1937 року народження та жінку 1941 року народження.

Новини Донбасу у відеоформаті: 

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело