Названі найдорожчі та марні продукти, які ми купуємо під впливом маркетологів

Відмовившись від них, ви покращите якість життя та заощадите бюджет.

Бажання заощадити, але при цьому не знизити рівень життя, не нашкодити здоров'ю — здається, цього досягти досить складно. Але фахівці вважають, що деякі речі і продукти ми купуємо лише за велінням маркетологів. Вони можуть змусити витрачати значні суми на абсолютно даремні покупки, інформує Ukr.Media.

Продукти для детоксу та очищення

Чарівний напис на соку, йогурті або навіть гелі для душу значно піднімає вартість товару. Покупці вірять, що ці прості продукти допоможуть їм стати здоровішими і виведуть шкідливі речовини з організму. Лікарі лише важко зітхають і нагадують: з детоксом прекрасно справляються печінка і нирки, саме вони фільтрують і викидають шкідливі для організму сполуки. Якщо ж органи із завданням не справляються, то ні йогурт, ні соки не допоможуть: справжній детокс для таких пацієнтів влаштовують у відділенні реанімації за допомогою апарату, що очищає кров.

Не витрачайте гроші на ці винаходи маркетологів, а якщо хочете соку, просто випийте його.

Мультивітаміни

Всі постулати доказової медицини запевняють: більшість необхідних речовин людина отримує з їжею. А надлишок вітамінів може бути небезпечним, ніж їх недолік. Тому безконтрольне приймання препаратів і БАДів, які часто продаються навіть не в аптеці, а на касі супермаркету — як мінімум, витрата грошей, як максимум, небезпечно для здоров'я. Біодобавки і вітаміни варто приймати лише після здачі аналізів і консультації з лікарем.

Какао-напої

Йдеться про розчинне какао, яке тане навіть у холодній воді та молоці. Так, такий шоколадний коктейль може бути дуже смачним. Але користі в ньому точно немає: зазвичай пачка коштує набагато дорожче какао-порошку, а міститься в ній в основному цукор і сухе молоко. Щоб уникнути стрибків цукру і набору зайвої ваги, намагайтеся купувати натуральний какао. Він менш калорійний, містить магній і вітаміни групи B.

Жувальна гумка

Для деяких пачка жуйки — звична щоденна покупка. При цьому в перерахунку на кілограм коштують такі пустощі неймовірно дорого, а через п'ять хвилин жувальна гумка відправляється в смітник. Зубів вона не очищає, а дихання куди краще освіжать спеціальні спреї.

Каша в пакетиках

Це дуже зручно: заварити гарячою водою і готово. Зазвичай каші виробляють зі смаком фруктів або ягід, тому вони так подобаються дітям. Але, по-перше, в такому форматі крупа стає дуже дорогою, по-друге, в кожному пакетику, крім пластівців, міститься ударна доза цукру, сухого молока і штучних добавок. Навряд чи такий продукт можна віднести до здорового раціону.

Источник