Замість реклами – інформація про гріх абортів: Що кажуть в управлінні захисту прав споживачів Рівненської області

Фото із сайту Суспільного

У Рівному з’явилися білборди з написом «Аборти приводять націю до прокляття». Частину рівнян такий напис занепокоїв, тож ми вирішили з’ясувати, хто у нашому місті контролює інформацію, яку поширюють на білбордах, та дізнатися, з якою метою представники церкви «Христос є відповідь» обрали тему абортів, і що про це думає ПЦУ.

Начальниця управління захисту прав споживачів ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області Валентина Андрусенко у коментарі для Радіо Трек розповіла, що оскільки управління займається контролем за поширенням реклами, а білборди на тему абортів не є рекламою, тому заборонити поширення такої інформації вони не мають права. 

Якщо ж рівняни не згідні з поширеною на білбордах інформацією, вони мають право звернутися до суду.

У департаменті муніципальної варти також розповіли, що інспектори контролюють наявність або відсутність дозволів на розміщення зовнішньої реклами в Рівному, контроль за змістом реклами здійснюють інші органи, зокрема відділ зовнішньої реклами департаменту інфраструктури та благоустрою.

Втім, вони лише надають дозвіл на розміщення реклами на білбордах, а не здійснюють контроль за інформацією на них.

Пастор церкви «Христос є відповідь» Тарас Сень розповів, що метою поширення інформації про аборти на білбордах не було когось принизити чи образити, а проінформувати, що аборти – це гріх. Адже попри медичні покази, в Україні доволі часто роблять аборти безпідставно. 

За неофіційними даними за час незалежності в Україні безпідставно вбили майже 40 млн ненароджених дітей. Якщо нація сіє смерть, то добра в неї не буде, – зауважив Тарас Сень та додав, якщо люди вчасно попросять каяття, зокрема й за вбивства ненароджених дітей, то Бог пробачить їм це.

Представник Рівненській єпархії Православної церкви України, отець Петро сказав щодо поширеної на білбордах інформації так:

В наших реаліях треба сприймати зло, як зло, а добро, як добро, однак не потрібно впадати в осудження.  Аборти – це особистісний гріх і людина за нього відповідатиме. Однак зараз важливо попереджати аборти. Варто більше говорити про дошлюбні стосунки чоловіків й жінок. І просвітницьку роботу щодо цього треба проводити до вчинення гріха (ред. – аборту), а не після нього.

Джерело