Яку зубну щітку краще вибрати і як це робити, щоб чистити зуби правильно

Поради від лікарів-стоматологів.

Багато проблем із зубами у нас трапляється саме через неправильний вибір зубної щітки. Тому перед покупкою варто обов'язково проконсультуватися з лікарем, який підбере найкращу зубну щітку. Ось розрекламовані електричні зубні щітки підходять не всім. Але звичайну щітку підібрати також не так просто, щоб вона підійшла саме для ваших зубів, інформує Ukr.Media.

Електричні щітки не рекомендуються за наявності великої кількості пломб, зубних протезів, кардіостимулятора, клиноподібних дефектів, а також серйозних хвороб ясен, оскільки є ризик їх пошкодження, розповіли лікарі-стоматологи.

А класичну зубну щітку потрібно ретельно підбирати. Річ у тім, що м'яка погано очищає від нальоту і поступово призводить до появи карієсу. Але надто жорстка щетина пошкоджує ясна.

Ще в чому звичайна зубна щітка програє електричній — потрібно самостійно регулювати ступінь тиску. А це іноді непросто для людей з болями в суглобах та слабкими кистями.

Лікарі звернули увагу, що обидва види зубних щіток не можуть долати очищення міжзубних просторів. Хоч би як їх рекламували піарники.

Перевага електричних щіток в тому, що вони очищають залишки їжі ефективніше і не вимагають особливих зусиль. Постійне застосування такого девайсу не призведе до стирання емалі і не спровокує захворювання ясен, а насадка не зажене наліт під ясна.

Зазвичай електричні зубні щітки підходять для будь-яких типів емалі і вважаються обов'язковими для людей із слабкими кистями, пародонтозом та великою кількістю нальоту на зубах. Але дослідження довели, що якщо дотримуватись правил, то і електрична, і звичайна щітки чистять однаково.

А взагалі краще використовувати електричну та мануальну щітки разом. Наприклад, для далеких зубів краще використовувати звичайну щітку, передніх — електричну.

Очистити міжзубні простори допоможуть флоси, сказали стоматологи.

Источник