Путін пояснив, чому раніше не напав на Україну

Путін пояснив, чому раніше не напав на Україну

Володимира Путіна за його злочини чекає суд у Гаазі і це у кращому випадку

Росія з 2014 року готувалася до повномасштабної війни з Україною, дав зрозуміти Володимир Путін.

Країна-агресор Росія не була готова розпочати повномасштабне вторгнення в Україну у 2014 році з низки причин. Про це сказав президент РФ Володимир Путін, повідомляє ТАСС у неділю, 19 березня.

«Щодо готовності та доцільності: знаєте, у таких випадках немає умовного способу, це, по-перше. По-друге, це стосується і нашої готовності до якихось більш серйозних дій, ніж дії в рамках так званої «кримської весни»», – сказав Путін у відповідь на запитання журналістів, чи варто починати «СВО» у 2014 році.

За словами російського президента, з 2014 року «багато змінилося». У зв’язку з цим він назвав забезпечення РФ продовольством та розвиток «імпортозаміщення».

Також Путін заявив про розвиток армії за минулі роки, наголосивши, що багато потрібно зробити для розвитку сухопутних військ.

«У нас тоді (у 2014 році — ред.) не було гіперзвукової зброї, а зараз є. Так, ми її не застосовуємо фактично, але вона є», — заявив російський лідер.

Він зазначив, що Росія зараз має і «інші сучасні системи», а в 2014-му році «нічого подібного не було».

Раніше Путін багаторазово називав дедалі нові цілі війни проти України. Якось він договорився до того, що назвав нинішні масові вбивства українців – спробою припинити війну.

Крім того, на думку Путіна, Україна нібито може мати лише одного «справжнього гаранта» державності та суверенітету.

Джерело