Генштаб: ЗСУ відбили більше 120 атак РФ на 5 напрямках — Події

Генштаб: ЗСУ відбили більше 120 атак РФ на 5 напрямках - Події

Фото: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS

В Україні розпочалась 391 доба російського повномасштабного вторгнення. За останні 24 години РФ завдала 21 авіаційний та 9 ракетних ударів. Один з них — по місту Слов’янськ, другий – на Краматорськ. Втрат серед цивільного населення втрат немає. Також ворог здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Основна мета противника — спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього окупанти зосереджували свої основні зусилля на веденні наступу на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. ЗСУ зад обу відбили понад 120 атак окупантів на зазначених напрямках.

Ситуація за напрямками:

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський — оперативна обстановка без суттєвих змін. РФ продовжує зберігати значну військову присутність на території Білорусі, проте, без явного формування наступальних угруповань. Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 26 населених пунктів. Серед них — Середина-Буда, Сопич, Старикове, Атинське, Костянтинівка, Кіндратівка, Волфине, Олександрівка, Попівка, Студенок та Тур’я Сумської області; Кам’янська Слобода та Хрінівка на Чернігівщині, а також Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кам’янка, Красне, Новомлинськ, Стрілеча та Чугуївка Харківської області. Куп’янський та Лиманський — РФ безуспішно намагалась прорвати оборону наших військ, здійснивши артилерійські обстріли районів 11 населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення. Постраждали, зокрема, райони Куп’янська, Крохмального та Берестового Харківської області; Невського, Піщаного, Білогорівки та Діброви на Луганщині, а також Спірного, Торська та Новоселівки Донецької області. Ворог безуспішні наступав у напрямку Новоселівського. Бахмутський — окупанти не припиняють штурмові дії Бахмуту. В той же час, наші воїни відбили атаки противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Предтечине та Північне. Обстріляні Міньківка, Васюківка, Залізнянське, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Олександро-Шультине, Диліївка, Нью Йорк, Оріхово-Василівка, Привілля та Часів Яр Донецької області. Загалом, від вогню окупантів постраждало 12 населених пунктів на Бахмутському напрямку. Авдіївський, Мар’їнський та Шахтарський — противник безуспішно намагався наступати в напрямку Бердичіва, Авдіївки, Сєверного, Первомайського та Новомихайлівки Донецької області. Численних ворожих обстрілів зазнали райони 17 населених пунктів. Зокрема, Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Ласточкине, Красногорівка, Гостре, Георгіївка, Мар’їнка, Вугледар, Велика Новосілка, Орлівка та Тоненьке Донецької області. Запорізький та Херсонський — противник продовжує оборону. Інтенсивно обстрілює, зокрема, Ольгівське, Малинівку, Гуляйполе, Білогір’я, Оріхів і Чарівне Запорізької області; Времівку, Новопіль і Первомайське — Донецької, а також Дудчани, Козацьке, Благовіщенське, Дніпровське, Білозерку, Берегове, Червоний Маяк та Янтарне Херсонської області. Загальна кількість обстріляних населених пунктів складає 41.

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили противника.

Джерело