Чоловіки, які не допомагають по господарству — більш успішні на роботі

Дослідження пов'язує чоловічий егоїзм з кращим фінансовим становищем і кар'єрним успіхом.

Варто бути більш егоїстичними, принаймні, це стосується тих чоловіків, які заробляють більше, якщо не допомагають по дому, інформує Ukr.Media.

З нового дослідження, опублікованого вченими з Університету Нотр-Дам, ми дізналися, що в цілому немає позитивного ставлення до чоловіків, які не допомагають по дому. Більш того, попередні дослідження підтвердили, що в них шлюби можуть бути більш низької якості, ніж у тих, хто виконує свою частку домашніх обов'язків.

Однак тепер часи змінилися, і ставлення до чоловіків, які як і раніше заробляють більше, ніж їх корисні однолітки, істотно змінилося.

Той, хто лінується вдома, може не лінуватися на роботі

В ході експерименту дослідники вивчали шлюби. Був зроблений висновок про те, що чоловіки, які уникають роботи по дому, можуть заощадити більше енергії і ресурсів, які, схоже, витрачаються в основному на побудову своєї кар'єри.

Твердження, що з цієї точки зору більш успішним чоловікам властиві егоїзм і велика конкуренція, здається правильним. Дослідники провели два дослідження. Було виявлено, що чоловіки, які повністю виключають роботу по дому, заробляють більше грошей, ніж їхні однолітки, які допомагають у прибиранні. Оскільки вони менше допомагають своїм дружинам по дому, це дозволяє збільшити тривалість робочого дня і в кінцевому підсумку підвищити заробітну плату.

Гендерні стереотипи на шляху до продуктивної роботи

Провідний автор дослідження Бріттані Соломон каже, що цей ефект ще більш виражений, коли пара живе разом на основі традиційних гендерних ролей — в таких шлюбах дружина нескінченно сумлінна господиня.

Дослідники, звичайно, відзначають, що ці висновки не мають бути неправильно витлумачені. Їх мета не полягала в тому, щоб зіставити егоїзм і небажання допомагати дружині по дому успіху на роботі. Хоча б тому, що багато чоловіків можуть домогтися успіху, підтримуючи своїх дружин вдома.

У цьому дослідженні дійсно багато нюансів

Це не перший випадок, коли дослідження пов'язує чоловічий егоїзм з кращим фінансовим становищем і кар'єрним успіхом. Однак, якщо копнути трохи глибше, цей ефект важко зрозуміти. Чому егоїзм часто призводить чоловіків до успіху? Ця форма поведінки прямо протилежна оцінюваним і цінним характеристикам гідного співробітника.

Нікому не потрібен співробітник, колега, який не може працювати з іншими і ставить на чільне місце перш за все тільки свої інтереси. Невже це так складно, стільки енергії забирає допомога по дому, керуючи нашим життям? Або річ у тім, що матерям з самого початку набагато важче знайти роботу на ринку праці? Може бути, вони ті, хто не вміє мріяти по-крупному? Вони напевно точно знають, що в них не буде можливості кинути дітей або чоловіків, наприклад, під час тривалого відрядження.

Прагнемо до успіху не на шкоду родині

На щастя, суспільство пройшло довгий шлях відтоді, як володарював "прототип" домогосподарки, яка цілий день тільки й робила, що готувала і прибирала, щоб задовольнити свого чоловіка, який вимагав бездоганного порядку вдома і гарячого обіду на столі. Це, мабуть, позитивний зсув, але все ще є можливості для поліпшення.

Може бути, це стане для вашої родини хорошим варіантом запрошувати іноді домогосподарку або навіть няню, якщо висока зарплата вашого чоловіка дозволяє це зробити. Таким чином, можна було б зняти з плечей жінки додаткові обов'язки. Звичайно, жінки могли б працювати так само добре, як і чоловіки, яким дійсно потрібно тільки зосередитися на своїй роботі, своїй кар'єрі в сприятливому, люблячому середовищі.

Источник