У Києві засуджено шахрайку, яка ошукала родину безвісти зниклого бійця ЗСУ | Події

За принципової позиції прокурора Деснянської окружної прокуратури м. Києва до чотирьох років позбавлення волі засуджено 48-річну уродженку Кіровоградської області, яка шляхом обману заволоділа грошовими коштами родички безвісно зниклого військовослужбовця ЗСУ.

Так, згідно з матеріалами слідства, у липні 2022 року жінка випадково дізналася, що потерпіла розшукує свого племінника, який проходить службу в ЗСУ і вважається зниклим безвісти. Зловмисниця запропонувала жінці за винагороду у 7 тис. гривень свою допомогу у встановленні його місцезнаходження завдяки своїм начебто зв’язкам у правоохоронних органах.

Потерпіла, будучи введеною в оману, передала шахрайці гроші. Після чого підозрювана перестала виходити на зв’язок та витратила гроші на власні потреби.

Раніше жінка вже притягувалась до кримінальної відповідальності за шахрайство та вчинила новий злочин в період іспитового строку.

В судовому засіданні обвинувачена визнала вину у вчиненні кримінального правопорушення та розкаялась.

Вироком Деснянського районного суду м. Києва її визнано винною та за сукупністю вироків призначено остаточне покарання у вигляді 4 років 1 місяця позбавлення волі.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Источник