На Хмельниччині працюють над організацією спроможної мережі закладів охорони здоров’я – що це означає

На Хмельниччині триває робота над питанням організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я області.

Сьогодні заступник начальника ОВА Сергій Ткачук провів чергову робочу нараду з представниками медичних закладів щодо питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я у Кам’янець-Подільському районі.

Посадовець нагадав, що спроможна мережа визначається для того, аби держава сконцентрувала фінансовий ресурс на розвиток цих закладів. Саме до спроможної мережі лікарень першочергово будуть спрямовані ресурси, які дозволять відновити систему та забезпечити її розвиток.

За його словами, зараз кожний госпітальний округ має сформувати трирічний план розвитку спроможної мережі та окремі плани розвитку медичних закладів, аби чітко розуміти, де і які медичні послуги отримуватимуть пацієнти, де необхідно посилити матеріально-технічну базу тощо.

Також обов’язковою умовою для таких закладів є забезпечення споруди цивільного захисту з дотриманням вимог безбар’єрності.

Поряд з цим, заступник начальника ОВА наголосив, що ті медичні заклади, які не увійдуть до спроможної мережі не будуть ліквідовані, а продовжуватимуть функціонувати та матимуть право і надалі укладати контракти з Національною службою здоровʼя. Розвиток таких медзакладів відбуватиметься власником лікарні.

Відтак, обласні військові адміністрації мають визначити перелік медичних закладів, які увійдуть до спроможної мережі, враховуючи численні регіональні особливості, та подати його на затвердження МОЗ до 1 травня.

 

Джерело