Ми всі робимо цю грубу помилку, коли варимо яйця

Це здається таким простим, але і тут можна напартачити.

Навіть якщо ви не геній кулінарії, то освоїти кілька базових рецептів вам однозначно під силу. У топ найбільш простих страв, без сумніву, входять відварені яйця. Калорійний, ситний і корисний продукт людство використовує для прожитку протягом усього свого існування. Однак, навіть в такій простій і давно вивченій справі існують свої підводні камені. Що ж розбираємося в правилах і тонкощах варіння яєць, інформує Ukr.Media.

Який рецепт ідеальний, немає єдиного бачення і у іменитих шеф кухарів, кожен кулінар використовує свої правила. Так, для того, щоб яйце рівномірно проварювалося, його, перед тим як помістити в каструлю з водою, деякий час катають по столу, або ж акуратно проколюють в широкій частині основи шпилькою.

Щоб шкаралупа готового яйця добре відставала від білка, в воду додають сіль або соду. А відразу після варіння, яйця опускають в холодну воду.

Але є кілька правил, які неухильно виконують всі професіонали — яйця перед приготуванням очищають від забруднень, відбраковуючи ті, що мають пошкодження шкаралупи. А що стосується температури води для варіння, то найбільш груба помилка — заливати сирий продукт гарячою водою або опускати в окріп.

Ви не повірите, але саме температура відіграє особливу роль при відварюванні яєць. Рівномірність приготування, текстура і навіть форма залежать від того, якої температури була не тільки вода, але і яйця. Китайський шеф-кухар Чуї Лі Лук запевняє, щоб ідеально відварити яйця круто, і вода і власне, продукт, повинні бути кімнатної температури.