На Хмельниччині відкрили Меморіальну дошку офіцеру, який загинув від кулі снайпера, рятуючи пораненого побратима

У Кам’янці-Подільському відбулося урочисте відкриття Меморіальної дошки учаснику російсько-української війни, підполковнику Ковалю Сергію Васильовичу, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю.

Мармурову плиту встановили на будівлі Кам’янець-Подільського ліцею №2 ім.Т.Шевченка, де вчився патріот України, інформують у військовій частині, де він служив.

На відкритті меморіальної дошки були присутні рідні захисника, бойові побратими, військовий капелан, друзі, учні з педагогами та всі небайдужі.

26 березня 2021 року група розмінування на чолі з підполковником Ковалем в районі села Шуми здійснювала знешкодження протипіхотних мін ПОМ-2. Влаштувавши пастку та цинічно відкривши вогонь з об’єкта критичної інфраструктури – водонасосної станції, ворог почав обстріл позицій ЗСУ. Сергій, рятуючи пораненого під вогнем побратима, загинув від кулі снайпера.

Указом Президента України від 7 квітня 2021 року № 149/2021 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

«Відкриваючи цю дошку – ми відкриваємо нашу свідомість на такі речі, як наші цінності, свобода, майбутнє та пам’ять. Ціна, яку заплатив Сергій – ціна його життя, – сказав побратим Андрій – Це не просто плита, це дороговказ нашого майбутнього, фундамент нової України, яка будується  такими патріотами, як Сергій».

Джерело