У Хмельницькому провели мотиваційний захід «Здорова прогулянка»

Мешканці Хмельницького долучились до мотиваційного заходу «Здорова прогулянка».

Захід відбувся в межах регіональної комунікаційної кампанії з підтримки вакцинації від Covid-19 за ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Центру громадського здоров’я МОЗ України.

У «Здоровій прогулянці» взяли участь понад 120 людей різного віку – було багато молоді та літніх громадян. Вони поетапно групувалися у дві команди та протягом 20 хвилин крокували парком під наглядом та з рекомендаціями досвідчених тренерів зі скандинавської ходьби.

У медичній зоні усі охочі могли перевірити стан свого здоров`я. Отож, медико-психологічну допомогу надали 23 особам, 9 з яких – внутрішньопереміщені. Вакцинацинуватися проти COVID-19 бустерною дозою забажали 4 людини. 70 гостям заходу (6 внутрішньопереміщених осіб) визначили рівень артеріального тиску, індекс маси тіла через співвідношення ваги та зросту. Рівень цукру у крові вимірювали 121 особі (9 ВПО), а тестування на ВІЛ провели 46 громадянам (2 ВПО). Обстеження на пересувному флюорографі пройшла 51 людина.

Але показним можна вважати той факт, що зі 101 особи, котрим вимірювали внутрішньоочний тиск, у третини виявили його підвищення. Тобто, кожен третій не знав, що має серйозні проблеми із зором. Таких людей лікарі скерували на консультацію до офтальмолога.

З огляду на це, у Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб впевнені, що потрібно робити більше таких заходів, щоб люди, котрі через війну та роботу мають не так багато вільного часу для відвідання лікарів, могли б отримати консультації спеціалістів, запобігти виникненню хвороб, попередити ускладнення, вести здоровий та активний спосіб життя.

Джерело