Як харчуватися смачно, але з користю для здоров’я та гаманця

Сім хитрощів від шеф-кухаря.

Багато хто вважає, що здорове харчування — дуже дороге задоволення. І це дійсно так, якщо не знати про хитрощі, якими в соцмережі нещодавно поділився професійний шеф-кухар. Ось кілька способів харчуватися правильно, смачно і одночасно недорого, інформує Ukr.Media.

Не налягайте на червоне м'ясо

Для багатьох червоне і оброблене м'ясо (ковбаси, бекон, сосиски і так далі) давно стало частиною щоденного раціону, і це не тільки досить дорого, але ще і шкідливо. Спробуйте скоротити вживання м'яса хоча б до 2-3 разів на тиждень і замість нього частіше їжте овочі і злаки.

Частіше купуйте бобові

По можливості постійно тримайте вдома запас сушеної квасолі, сочевиці, гороху і нуту. Ці види бобових завжди доступні, дешево коштують і практично не псуються. Крім того, з них можна приготувати безліч поживних страв з високим вмістом хорошого рослинного білка. Якщо втомитеся від звичайної горохової каші або квасолевого супу, придивіться до рецептів страв близькосхідної та африканської кухонь.

Використовуйте заморожені фрукти, овочі та ягоди

Правильно заморожені фрукти, овочі і ягоди лише трохи поступаються свіжим в смаку і користі, тому їх сміливо можна додавати в будь-які страви. Технології виробництва заморожених продуктів значно покращилися за останні кілька десятиліть, так чому б не отримати з цього вигоду?

Рідше пийте алкоголь

Ставтеся до алкоголю, як до своєрідної розкоші, і вживайте його тільки з особливої нагоди. Постарайтеся зосередитися на якості, а не на кількості, і не купуйте найдешевші і сумнівні алкогольні напої.

Купуйте "забуті" овочі

До так званих "забутих" продуктів відносяться недорогі овочі і плоди, які не користуються особливою популярністю: бруква, ріпа, дайкон, кукурудза, білокачанна капуста, буряк і так далі. Всі ці продуктові відщепенці дуже корисні і смачні, якщо їх правильно приготувати.

Беріть каву в термосі

Економія на чашках кави вже стала чимось на зразок кліше. Але, незважаючи на це, порада — не купувати каву в закладах, а варити її вдома і брати з собою в термосі, дійсно може допомогти заощадити пристойну суму грошей. Якщо вам хочеться незвичайного кавового напою, знайдіть рецепт в Інтернеті і приготуйте його самостійно.

Використовуйте всі частини курки

Ціла курка — це не просто кілька порцій м'яса, але ще і кісточки для приготування супу або бульйону, а також жир, який можна використовувати для смаження (краще не робити це часто). Теж саме стосується свинини, яловичини і навіть морепродуктів. Наприклад, з панцирів креветок готується бульйон, який є основою для деяких страв азіатської кухні.