Валерій Залужний нагородив легендарного «Хижака» з 92-ї бригади

Фото: В. Залужний. Руслан Зубарєв зміг відбити атаку на позиції і зняв бій на відео.

Старший солдат 22-го мотопіхотного батальйону 92-ї механізованої бригади з позивним «Хижак» отримав нагороду від головнокомандувача ЗСУ.

Генерал Валерій Залужний вручив почесну нагрудну відзнаку «Золотий Хрест» і нагородну зброю Руслану Зубарєву за бій, який відбувся 16 лютого в районі Сватового. Тоді російська штурмова група на БМП-2 намагалась захопити українську позицію.

«Руслан відбив атаку переважальних сил противника, проявив звитягу та мужність у бою. Вдячний кожному, хто боронить Батьківщину від окупанта. Слава усім захисникам України!» — повідомив Залужний.

Нагадаємо, військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади із позивним «Хижак» у ближньому бою знищив кількох окупантів та бойову машину БМП-2. Відео його бою називають «найвидовищнішим боєм 2023 року». 

Руслан Зубарєв родом із Запоріжжя, йому 21 рік. Його бій детально розібрав військовий журналіст Юрій Бутусов, пізніше під час інтерв’ю Хижак розповів йому, як знищив штурмову групу та БМП на відстані 5 метрів.

«Найадреналіновіший бій одного солдата, знятий на нашоломну камеру «GoPro», який за своєю динамікою та драматизмом перевершує будь-який бойовик, зняв воїн 22-го мотопіхотного батальйону 92-ї механізованої бригади з позивним Хижак. Подивіться, він безперервно енергійно працює, проглядає усі підходи, стріляє з автоматів, кулемета, гранатометів усіх типів, переносить вогонь на пріоритетні цілі, кидає ручні гранати, дає накази напарнику, який перший раз у житті потрапив на передову в окоп, і постійно контактує з командирами, отримуючи від них обстановку з дрона, інформацію про дії інших підрозділів, отримуючи вогневу підтримку, та стріляє постійно з корегуванням, контролюючи точність визначення та ураження цілей», — написав Бутусов.

Джерело