Ці продукти допоможуть отримати вітамін D за нестачі сонця

Заповнити нестачу вітаміну D можна за допомогою певних продуктів.

Влітку достатньо провести 10-15 хвилин на сонці, щоб отримати добову дозу вітаміну D. Але ось восени, взимку і у першій половині весни цей номер є невдалим: щоб отримати необхідні 400-600 МО (міжнародних одиниць) цього вітаміну, необхідно звертатися до інших джерел. Невеликі порції цих продуктів допоможуть вам заповнити дефіцит вітаміну D і зберегти міцне здоров'я та високий рівень енергії, інформує Ukr.Media.

Гриби

Лише 100 г грибів містять достатньо вітаміну D, щоб покрити добову потребу. Тож додавайте їх до своїх страв або готуйте у якості самостійної трапези.

Лосось

"Дикий" лосось — безсумнівний чемпіон за вмістом цього корисного вітаміну. Достатньо з'їдати дві порції цієї риби на тиждень, щоб підтримувати необхідний рівень "сонячного" вітаміну у організмі.

Палтус

У 100 г цієї риби міститься 250 % добової норми вітаміну D. А ще палтус багатий на корисні жирні кислоти, які необхідні для здоров'я серця і судин.

Креветки

100 г креветок — це третина добової норми вітаміну D. Головне — стежте, щоб у порції цих корисних морепродуктів було не дуже багато солі — надлишок натрію дуже небезпечний для здоров'я серця та інших життєво важливих органів.

Яйця

Повністю покрити потребу у вітаміні D за допомогою курячих яєць вам не вдасться, оскільки одне яйце містить лише 4 % від добової норми, але у якості добавки їх обов'язково варто їсти. Сніданок, у складі якого є яйця — один з найздоровіших варіантів ранкової трапези!

Сир

100 г сиру покривають 3 % добової потреби у вітаміні D. А ще регулярне вживання сиру допомагає знизити ризик розвитку інсульту і підтримує здоров'я судин та серця.