Як гарно презентувати себе під час співбесіди: корисні поради

Під час працевлаштування важливо гарно себе піднести.

Трапляється таке, що навіть найкрутіше резюме не настільки сильно вражає, як грамотна самопрезентація кандидата. Співбесіду можна порівняти з першим побаченням, де важливо правильно себе піднести, адже перше враження завжди найважливіше. Тоді як саме не провалити зустріч з рекрутером? Про це ми й збираємося поговорити, інформує Ukr.Media.

Ніякої скутості

Коли ми сильно переживаємо, мимоволі усі наші м'язи стискаються і усі наші жести здаються неймовірно скутими. Ми займаємо неприродну позу, заходячи у кабінет рекрутера, а також може з'явитися нервове посмикування під час розмови. Погодьтеся, картина гнітюча. Гарний фахівець впевнений у собі і власних рухах, звичайно, повністю позбутися від стресу, особливо якщо ми претендуємо на посаду мрії, досить важко. Щоб позбутися від затискачів і дати тілу розслабитися, спробуйте вранці перед співбесідою увімкнути улюблену музику і трохи потанцювати, тим самим відігнавши напругу. Також можна зайнятися йогою, добре розтягнувши усі м'язи. Витратьте на це пів години вранці, щоб отримати необхідний настрій перед важливим діловим заходом.

Слідкуйте за власним мовленням

Не настільки важливим є те, що написане на папері перед рекрутером, як те, що ви збираєтеся сказати. Вірніше, як саме ви будете це робити. Ви можете вважати, що ви відмінно ведете переговори, проте слова-паразити можуть зіпсувати усе враження про вас. Крім цього, важливо стежити, щоб у вашому мовленні не прослизали слова, що виражають сумнів — не на кожній посаді необхідна людина, яка сумнівається. Щоб зрозуміти, чи усе гаразд з вашим мовленням, запишіть невеликий монолог на диктофон, при цьому беріть думки з голови, а не завчені фрази. Робіть цю вправу кілька разів на тиждень, щоб повністю позбутися від "небезпечних" слів і фраз у вашому мовленні. Пам'ятайте, що рекрутер уважно вслухається у кожне ваше слово.

Не забуваємо хвалити себе

Природно, не робіть це занадто відверто. Не варто заявляти рекрутеру, наскільки ви гарні, і що без вас компанія зруйнується. Також під час розповіді про себе намагайтеся не приписувати собі усі досягнення, заздалегідь складіть об'єктивну розповідь про свою діяльність на минулих місцях роботи. При цьому бути дуже скромними не потрібно, хоча саме цю проблему й мають багато претендентів. Якщо ви ще перед співбесідою починаєте сумніватися у власних силах, сядьте і складіть "щоденник досягнень". Ретельно розпишіть усі успіхи, якими ви можете похизуватися, прочитайте цей список кілька разів і пропустіть через себе. Ви побачите, наскільки зміниться ваш настрій.