Росіяни наступали на сусідні села в Харківській області

Фото: Генштаб. Окупанти намагаються штурмувати втрачені позиції.

Військова обстановка на Харківщині за добу суттєво не змінилася, окупанти продовжують обстрілювати цивільне населення. Сили оборони тримають позиції.  

Минулої доби, 28 березня, російська армія знову намагалася йти в наступ на Куп’янському напрямку. Цого разу окупанти спробували штурмувати одразу два села на південний схід від Куп’янська.

«На Куп’янському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне та Берестове. Здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів, зокрема, Кам’янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Кутьківка, Дворічна, Западне, Вільшана, Кислівка і Берестове», — повідомили в Генштабі.

Вдень 28 березня військові РФ завдали більше 150 ударів по Дворічній, під щільним вогнем перебував Вовчанськ.

На Слобожанському напрямку окупанти наносили удари по районах населених пунктів у Золочівській, Харківській і Вовчанській громадах: Тимофіївка, Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Глибоке, Красне, Стариця, Огірцеве, Комісарове, Устинівка, Вільхуватка та Строївка.

Нагадаємо, з початку лютого 2023 року росіяни намагаються наступати на Куп’янському напрямку, аби повернути втрачені позиції до Куп’янська та сковувати Сили оборони. Було багато спроб наступів на села Гряниківка, Масютівка, Синьківка. Бої йдуть приблизно за 17 кілометрів від Куп’янська. Росіяни вже кілька разів заявляли, що захопили Гряниківку, але насправді це — «нічия земля», село не контролюють ані ЗСУ, ані окупаційні війська. Окрім безперервних обстрілів з артилерії, на території села майже щодня йдуть контактні бої. Через село проходить автомобільна дорога, поруч — залізнична станція «Дворічна». Контролю над цими транспортними артеріями і домагаються росіяни.

Джерело