Офіцер військкомату за гроші допомагав харківським ухилянтам

Фото: ДБР Чоловіків затримали.

За свої «послуги» військові просили від 3000 до 5000 доларів.

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали у Харкові офіцера Харківського територіального центру комплектування й соцпідтримки та військового територіальної оборони, які продавали призовникам відстрочки від служби.

«Вартість послуг ділків становила від 3 до 5 тисяч доларів США. За ці гроші вони обіцяли потенційним «клієнтам» організувати їм відстрочку від мобілізації, а декому навіть взагалі уникнення призову. ДБР затримало фігурантів у Харкові під час отримання другої частини хабаря від призовника, якому вони гарантували відстрочку на 5 років», — розповіли у ДБР.

Раніше повідомляли: Командир харківського підрозділу закликав чоловіків вставати з диванів

Під час затримання співробітники ДБР з’ясували, що на зустріч із «клієнтом» військові взяли готовий висновок медично-лікарської комісії. Згідно з документом, призовник був визнаний обмежено придатним до служби під час війни. Крім того, у продавців відстрочок знайшли заповнений військовий квиток.

«ДБР вивчає походження цих документів. Вживаються заходи щодо встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину», — повідомили у ДБР.

Слідчі вирішують питання щодо оголошення затриманим підозри за ч. 3 ст. 368 і ч. 5 ст. 426-1 (одержання неправомірної вигоди службовою особою та перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кримінального кодексу України. Продавцям відстрочок загрожує до 12 років ув’язнення.

Фото: ДБР Фото: ДБР Фото: ДБР Фото: ДБР ПопереднійНаступний

Як писав KHARKIV Today, харків’янин виїхав за кордон та незаконно переправляв призовників через держкордон України з Молдовою.

Джерело