Ще одне кладовище у Харкові закрили для відвідування

Фото: Харківська міська рада Цвинтар був під артилерійськими обстрілами.

На території кладовища можуть бути вибухонебезпечні предмети.

Кладовище «Сосни», яке знаходиться по вулиці Генерала Удовиченка (Київський район Харкова), закрили для відвідування. З початку війни територія цього цвинтаря перебувала під постійними артилерійськими обстрілами, є руйнування. Співробітники кладовища неодноразово знаходили там артилерійські снаряди, які потім знешкоджували рятувальники. Однак територію ще повністю не обстежили. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на спеціалізоване комунальне підприємство «Заповіт».

«Зараз територія цвинтаря повністю не обстежена щодо наявності вибухонебезпечних предметів і не визнана безпечною. Таким чином, цвинтар «Сосни» закритий для відвідування. Просимо з розумінням поставитися до таких дій адміністрації та пропонуємо утриматися від відвідування та прибирання місць поховання ваших родичів до завершення відповідної перевірки», — розповіли у «Заповіті».

Поховання на кладовищі «Сосни» проводять, однак процедуру необхідно погодити з керівництвом. Для цього потрібно зателефонувати за номерами телефонів: (050) 402-58-45, (050) 364-11-92.

Як писав KHARKIV Today, у Харкові заборонили відвідувати кладовище №17. Також потенційно небезпечними через «прильоти» російських снарядів є кладовища №2, 4, 8, 10, 13, 17, 18.

У Харківській області діє заборона на відвідування кладовищ на територіях, де велися активні бойові дії та які перебували під тимчасовою окупацією. Перелік кладовищ визначають районні військові адміністрації, місцева влада та ДСНС.

Джерело