3 професії, для яких зрілий вік жінки — це тільки плюс

Чим старше, тим краще.

Після 45-ти жінкам так само важко знайти підходяще місце роботи, як і випускницям інститутів. При розгляді анкет двох потенційних працівників роботодавець часто робить вибір на користь досвідчених, але ще не досягнувших певного віку дам. Хоча є професії, на які охоче беруть дам постарше, а молодих навіть не розглядають, інформує Ukr.Media.

Педагогічний напрям: чим старше, тим краще

Виховання, навчання дітей — це точно не для молодих, недосвідчених панянок. На роботу в якості вихователів, педагогів, навіть звичайних нянь роботодавець швидше візьме жінку з досвідом, причому якраз вік 40+ є пріоритетним.

Вибір на користь "вікових" педагогів очевидний. Ці люди вже виховали власних дітей — отже, впораються і з чужими. Чим старший педагог, тим більше поваги він викликає у підопічного. Няні середнього віку адекватно реагують на критику, враховують зауваження в подальшій роботі.

Мова не йде про старечий вік, коли реакції людини сповільнюються, а здоров'я залишає бажати кращого. Вік 40-50 років оптимальний у тому плані, що жінка ще досить енергійна: здатна освоювати нові знання, передові методики, застосовувати їх на практиці. Оплата праці педагогів не така вже й погана у великих містах. Зарплата приватних педагогів і нянь може бути вищою: тут усе залежить від достатку сім'ї наймача.

Аудитори та головні бухгалтери: молодим тут не місце

Робота з фінансами підприємства — справа не для жовторотиків. Однозначно, на посаду аудитора, головного бухгалтера візьмуть людину постарше (зрозуміло, якщо за плечима у неї вже є досвід роботи бухгалтером, економістом).

Головний бухгалтер — другий за значущістю персонаж на підприємстві після керівника. Природно, він повинен володіти певним набором якостей: необхідні стресостійкість і терплячість. Головбух зобов'язаний не просто володіти великими знаннями, а й уміти застосовувати їх на практиці: це приходить тільки з досвідом.

Людині, що відповідає за фінансову політику підприємства, потрібна скрупульозність, увага до деталей. Вона має власну точку зору, вміє її відстоювати. І найголовніше — у такого співробітника повинен бути підвищений рівень відповідальності.

Більшість цих якостей притаманні саме "віковим" працівникам. До того ж, головний бухгалтер повинен бути авторитетом для підлеглих. Складно віддавати накази рядовим співробітникам, коли ви приблизно одного з ними віку.

Тому якщо керівник хоче, щоб бухоблік на підприємстві був налагоджений належним чином, він завжди віддасть перевагу жінці постарше.

Доглядальниця: літній людині комфортніше з тим, хто близький за віком

Доглядальниця — дуже поширена вакансія. На просторах Інтернету чимало пропозицій по догляду за літніми або хворими родичами — іноді навіть із проживанням або з укладенням договору ренти.

Зазвичай, такі оголошення містять умову про вік кандидата. І наймач бажає бачити саме жінку у віці — не молодше 40 років.

Аргументація очевидна: літній людині набагато цікавіше той, хто близький за віком. До того ж, саме жінки середніх років відрізняються милосердям, співчуттям, терпінням. У багатьох з них вже був досвід догляду за власними батьками або старими родичами.

Тут принцип той же, що під час роботи з дітьми: необхідно не лише розмалювати дозвілля, але іноді годувати, одягати, прогулюватися з літньою людиною за ручку, давати ліки, і т.д. Молоді дівчата навряд чи погодяться на подібну роботу, а якщо і погодяться, немає гарантії, що будуть виконувати її якісно.

Зарплата доглядальниць невелика. Але якщо враховувати, що найчастіше доглядальницям надається проживання та харчування, цю суму можна сміливо збільшувати. Знайти роботу, притому непогано оплачувану, можна в будь-якому віці. Для якихось професій важливий попередній досвід роботи, для якихось — просто певні людські якості. Жінкам старше сорока, можливо, доводиться трохи складніше, ніж молодим і сповнених сил конкуренткам. Але в деяких обставинах вік із перешкоди перетворюється в безсумнівний плюс.

Источник