У Харкові 20-річний хлопець потрапив до поліції за підозрою у вуличному збуті наркотиків. ФОТО | Події

Харківська поліція затримала зловмисника під час спроби розповсюдження наркотичних речовин через «закладки»

Під час поверхневого огляду у 20-річного харків’янина виявили та вилучили готові до продажу розфасовані пакетики з психотропами.

Викрили чоловіка у ході відпрацювання території Салтівського району оперативники Харківського РУП № 2 ГУНП в Харківській області спільно з працівниками патрульної поліції.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання порушника виявлені розфасовані згортки з наркотичними речовинами канабіс та PVP. Також вилучені електронні ваги, засоби для фасування, подрібнення та пакування, пристрої для вживання наркотичних засобів.

За допомогою даних з вилученого у зловмисника мобільного телефону встановлено схему розповсюдження психотропів. Порушник через інтернет-магазин знаходив покупців і через месенджери після оплати повідомляв адреси та місця схованок наркотичних засобів. Ретельний аналіз даних з мобільного телефону наркозбувача дав змогу встановити ще 25 місць, де зберігалися психотропи для потенційних покупців. Загалом вилучено 40 згортків з наркозасобами. Вилучені речові докази направлені для проведення експертних досліджень.

За даним фактом слідчі Харківського РУП № 2 відкрили кримінальне провадження. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Зловмисника затримано. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Правоохоронці встановлюють канали надходження наркотичних засобів, а також інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Источник