Поліцейські Дніпропетровщини затримали серійну шахрайку, яка ледь не втекла за кордон | Події

Зловмисницю затримали, коли вона намагалась перетнути Державний кордон після вчинення злочину у м. Павлограді.

23 березня жінка ошукала 81-річного переселенця з Донецької області у місті Павлограді Дніпропетровської області. Як розповів потерпілий, невідома жінка шахрайським шляхом заволоділа його грошима. Для розкриття злочину були залучені поліцейські карного розшуку Павлоградського районного відділу поліції спільно з оперативниками Управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили обставини злочину та особу зловмисниці. Вони з’ясували, що 35-річна жінка виманила персональну інформацію у дружини потерпілого, а потім зателефонувала до чоловіка, представилася співробітницею банку та повідомила, що його гроші – фальшиві. Щоб замінити грошові кошти на «справжні», прийшла до чоловіка та здійснила обмін. Пізніше пенсіонер виявив замість купюр конверти з папером.

В ході оперативних заходів поліцейські встановили, що після скоєння злочину жінка переховувалася в різних містах України, а потім спробувала перетнути кордон. Жінку доставили до Павлоградського районного відділу поліції. Слідчі повідомили затриманій про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. 1 квітня жінці обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Також було встановлено, що загалом на рахунку жінки чотири шахрайства. Два злочини вона скоїла у 2019 році на території Полтавської області, один – у Павлограді. Також стосовно жінки скеровано обвинувальний акт до суду за вчинення аналогічного злочину на території Криворізького району.

За матеріалами поліції Дніпропетровської області

Источник