«Дитячу міську лікарню готують до закриття?», — запитала Кульчинська у міського голови Рівного (ФОТО)

Депутат міської ради Галина Кульчинська опублікувала на своїй сторінці фото звернення, з яким вона звернулася до міського голови Рівного Олександра Третяка.

Йдеться про Дитячу міську лікарню, яку, не виключено, готують до закриття та можливої приватизації її земельної ділянки. Під житловий комплекс?

Ось що сказано в дописі на ФБ:

Галина Кульчинська

Написала сьогодні депутатське звернення до міського голови О.Третяка, щодо ситуації в міській дитячій лікарні.

 

Якщо факти підтвердяться — ситуація є критично загрозливою для цього міського комунального закладу.

 Люди звертаються і пишуть таке:

 

«Нас позапланово зібрали на зібрання колективу для того, щоб ми самі підтвердили своє бажання перейти на мінімалку, бо у лікарні великі фінансові проблеми, і так ми зможемо їй допомогти, щоб не йти за фінансовою допомогою до міської ради, бо ж закриють».

«Довели лікарню до ручки, не дотримуються епідрежиму – зробили із колишнього відділення для дітей з респіраторними інфекціями повноцінне інфекційне відділення, де немає боксів, умов для таких хворих; де є один туалет для всіх, а інший – у ізоляторі, де можуть лежати заразні хворі».

«Зробили скляну перегородочку, яка «має відділити» тих, що поносять від тих, що кашляють (тільки віруси і бактерії про це не знають!) і кладуть туди всіх!!! І скарлатину, і гепатити, і ГРЗ, і проноси. Всі ці хворі блукають по лікарні, спілкуються з родичами, ходять у аптеку. Цікавою була б офіційна думка обласного епідеміолога та інфекціоніста Яцені, яка дала таке розпорядження».

«Гастрохворих поклали, фактично, у колишню ігрову кімнату педіатрії 3 (пульманологію), де лежать хворі з температурою і кашлем. До кінця лікування всі ці діти інфікуються».

«Будуть іще одні збори, де ми маємо погодитися на перехід на 6750 грн. з доплатами, якщо гроші лишаться, а медсестра має мати десь 3700…»

«Наша лікарня нагадує «Титанік»… Ні реклами закладу, ні стратегії розвитку, ні безпеки пацієнтів немає. Зато Надєйко вже четвертий заклад медичний збирається відкрити. Навіщо щось робити з комунальною лікарнею, якщо її процвітання становитиме загрозу його приватним закладам?»

«Такого безладу не було за всі 20 років, які працюю у закладі!»

#ядепутаткарівнеради

Джерело