Найнебезпечніший продукт на полицях супермаркету, який може завдати істотної шкоди вашому здоров’ю

Будьте дуже уважні в магазині.

Багато продуктів, які ми купуємо в магазинах, можуть становити небезпеку для здоров'я, оскільки деякі з них ми вживаємо в сирому вигляді, що збільшує ризик харчових отруєнь, інформує Ukr.Media.

Експерти досліджували спалахи харчових захворювань, що сталися в період з 2017 по 2022 роки, і склали список з 10 особливо ризикованих продуктів.

Листова зелень опинилася на першому місці цього списку через зараження кишковою паличкою E. coli і лістерією. Отруєння, викликане цим продуктом, стало причиною 11 смертей і 614 випадків захворювань. Ймовірним джерелом зараження є забруднена вода, яка використовується для поливу, а також забруднення може швидко поширюватися між продуктами на переробних підприємствах.

Поруч з листовою зеленню, до списку небезпечних продуктів потрапили також сирні та м'ясні нарізки, яловичий фарш, цибуля, індичка, курка, папайя, персики, диня і борошно. Отруєння, викликане цими продуктами, може привести до серйозних розладів здоров'я і навіть до летальних наслідків.

Щоб мінімізувати ризик харчових отруєнь, експерти рекомендують купувати салат з цілими головками замість салату в пакетах і видаляти зовнішнє листя салату, а також стежити за терміном придатності всіх продуктів, які ми вживаємо в сирому вигляді. Крім того, слід купувати продукти тільки у перевірених постачальників і дотримуватися рекомендацій щодо зберігання кожного конкретного продукту.

Источник