Відома голлівудська актриса зізналася, що у неї діагностували аутизм в 30 років

Зірка серіалу "Молокососи" Меган Прескотт зробила офіційну заяву.

Британська актриса Меган Прескотт, найбільш відома за роллю Кеті Фітч у телесеріалі «Молокососи», розповіла в Instagram, що у неї діагностували аутизм у грудні 2021 року, інформує Ukr.Media.

Зірка екрану зізналася, що прикидалася нейротиповою, і це зробило її «виснаженою, тривожною і пригніченою». Актриса додала, що досі не розповіла деяким членам сім'ї про аутизм, побоюючись, що їх реакція буде «досить засмучуючою».

Меган пояснила, як деякі люди применшують її діагноз, ніби це «не велика справа, тому що це те, з чим стикаються всі, і ти просто не так добре справляєшся з цим».

"Аутизм не є "надздібністю". Ми живемо в суспільстві, побудованому з нуля для людей з нейротиповим мозком. Я вважаю, що аутизм може бути "даром", якщо світ, в якому ми живемо, стане доступним для нейрорізноманітних людей. Майже всі структури, системи і соціальні "правила", за якими ми живемо, були створені нейротиповими людьми і для них і не враховують величезних відмінностей в тому, як працює нейрорізноманітний розум", — написала Меган.

Актриса заявила, що потрібно більше говорити про аутизм у жінок, пояснивши це тим, що більшість «діагностичних критеріїв, які використовуються для оцінки аутизму, засновані на дослідженнях, проведених виключно на чоловіках».

"У своєму справжньому стилі я, звичайно, буду багато говорити про це; частково тому, що я неймовірно егоцентрична, але також тому, що жінкам — аутистам не вистачає інформації та підтримки, і я хотіла би принаймні додати свої п'ять копійок", — зізналася Прескотт.

Источник