Три простих способи зберегти розрізане авокадо від потемніння

Як продовжити термін зберігання плоду.

Багато фруктів і овочів можуть зберігатися довше, якщо робити це правильно. Наприклад, деякі продукти не варто класти в холодильник. А ось авокадо можна зберігати там, тільки це потрібно робити з урахуванням декількох моментів. Особливо, якщо йдеться вже про розрізаний плід, інформує Ukr.Media.

Часто трапляється, що після того, як ви розрізали авокадо, воно починає темніти і чорніти. Але існує три способи запобігти цьому або хоча б уповільнити. Для лайфхаків знадобляться найдоступніші інгредієнти.

Використовуйте лимон або лайм

Вичавіть сік лимона або лайма на відкритий зелений м'якуш авокадо. Кажуть, що кислотність запобігає потемнінню.

Оливкова олія

Нанесення оливкової олії на м'якуш авокадо утворює бар'єр між ним і повітрям, запобігаючи потемнінню.

Використовуйте пластиковий контейнер

Помістіть авокадо в герметичну ємність, а потім поставте її в холодильник, щоб авокадо було свіжим.

Комбінація перерахованих вище прийомів може допомогти зберегти плоди свіжими. Однак авокадо залишатиметься свіжим не більше 3-4 днів. Найкраще їсти його в той же день, коли розрізали.

Додамо, що є метод зберегти авокадо свіжим до шести місяців. Йдеться про використання морозильної камери. Нарізані авокадо можна зберігати в пластиковому герметичному пакеті в холодильнику близько пів року, а потім, наприклад, використовувати в смузі. Або ж можна заморозити пюре з авокадо в формах для кубиків льоду, а потім наносити його на тости.

Источник