У Харкові заборонили відвідувати ще два кладовища

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. На території місць поховання можуть знаходитися вибухонебезпечні предмети.

Кладовища відкриють тільки після повного обстеження території саперами.

Із четверга 6 квітня у Харкові заборонили відвідувати кладовище №15 у Київському районі та кладовище №16 неподалік Кулиничів. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на комунальне підприємство «Ритуал».

«Таке рішення було ухвалене на підставі рекомендацій ГУ ДСНС України в Харківській області, оскільки територія цих кладовищ перебувала під ракетно-артилерійськими обстрілами, і є ймовірність наявності там вибухонебезпечних предметів», — пояснили у «Ритуалі».

Вхід на кладовища відкриють тільки після того, як відповідні служби повністю обстежать потенційно небезпечну територію та знешкодять снаряди, які не розірвалися.

Нагадаємо, заборонений вхід на кладовище №17 на Окружній, де високий ризик дистанційного мінування. Інші цвинтарі також відвідувати не рекомендують.

«Крім того, наполегливо просимо напередодні та під час великодніх свят і поминальних днів уникати відвідування інших міських цвинтарів та меморіалів. Скупчення людей може бути приводом для атак ворога. Поки в Україні діє воєнний стан, можлива загроза ракетних та артобстрілів», — зазначили у «Ритуалі».

Як писав KHARKIV Today, раніше у Харкові заборонили відвідувати кладовище №17 і кладовище «Сосни», яке знаходиться по вулиці Генерала Удовиченка. Також потенційно небезпечними через «прильоти» російських снарядів є кладовища №2, 4, 8, 10, 13, 17, 18.

У Харківській області діє заборона на відвідування кладовищ на територіях, де велися активні бойові дії та які перебували під тимчасовою окупацією. Перелік кладовищ визначають районні військові адміністрації, місцева влада та ДСНС.

Джерело