У Португалії розформували прикордонну службу, співробітники якої забили до смерті українця — Події

У Португалії розформували прикордонну службу, співробітники якої забили до смерті українця - Події

Фото: знімок екрана з YouTube

Уряд Португалії вирішив розформувати Службу у справах іноземців та кордонів, чиї співробітники побили у березні 2020 року українця Ігоря Гоменюка в аеропорту Лісабона. В результаті наш співвітчизник помер. Про це повідомляє RTP.

Як пише видання, замість розформованої служби буде створено Агентство у справах меншин, міграції та притулку. Цей орган об’єднає функції прикордонної служби та Вищої комісії з питань міграції. До її складу увійдуть 680 співробітників із звільнених 900 працівників Служби у справах іноземців.

За даними видання, рішення про реструктуризацію SEF парламент Португалії схвалив ще листопаді 2021 року. Уряд двічі відкладав це питання, але через три роки таки підтримав рішення парламенту країни.

Йдеться про трагедію, яка сталася у березні 2020 року – в аеропорту Лісабона співробітники міграційної служби затримали 40-річного Ігоря Гоменюка за спробу в’їхати до країни без справжньої візи. Затриманий помер в одній із кімнат будівлі аеропорту. Тоді повідомлялося про те, що Гоменюк помер через напад епілепсії, а ЗМІ писали, що співробітники міграційної служби побили українця, внаслідок чого він помер.

Наприкінці березня португальська поліція оголосила про затримання трьох офіцерів поліцейської імміграційної служби за підозрою у вбивстві Гоменюка. За версією слідства, українця було вбито у приміщенні тимчасового монтажного центру в аеропорту Лісабона 12 березня після того, як він нібито «викликав деякі заворушення».

Джерело