Зеленський нагадав, що світові важливо деокупувати Крим — 07 квітня 2023 :: Донеччина

У світ повернеться спокій, коли Україна повернеться до Криму, сказав президент України Володимир Зеленський, виступаючи у Києві на церемонії «Іфтар».

«Ми повернемось до Криму — і тоді світові повернеться спокій, бо агресор програє. Перемога України означатиме перемогу життя — життя українців усіх конфесій, різного походження, але з однією мрією та вірою: з вірою в добро», — сказав він під час вечірнього прийому їжі мусульман в «Рамадан».

Зеленський нагадав, що саме з окупації українського Криму, з репресій на півострові «почалася спроба Росії поставити в рабські умови Україну та інші народи Європи».

«Деокупація Криму безальтернативна не лише для України, а й для всього світу. Для порядку у світі, заснованому на конвенціях та Статуті ООН, а не на кримінальних звичках убивць, ґвалтівників та грабіжників, які Росія намагається поширити», — заявив він.

Водночас міністерство закордонних справ України виступило із засудженням російської окупаційної адміністрації у Криму, яка виділяє земельні ділянки для військових, які беруть участь у захопленні українських територій.

Наголошується, що «подібні «заохочення» вбивцям злочинні і нікчемні, і будуть безумовно скасовані, як і всі інші рішення, схвалені російською окупаційною адміністрацією в Криму».

У міністерстві впевнені, що єдиний шлях для кінця свавілля російської адміністрації у тимчасово окупованому Криму та відновлення законності та правопорядку — це «відновлення суверенітету України над Кримським півостровом та всіма іншими тимчасово окупованими територіями України».

Джерело