Україна здобула першу медаль на юніорському ЧС з фехтування

15-річна Анна Максименко виграла «бронзу» змагань.

Дебютну медаль для збірної на турнірі у Пловдиві завоювала 15-річна Анна Максименко, повідомляє пресслужба федерації фехтування України, передає Укрінформ.

Вихованка Львівської академії фехтування розпочала виступи з шести перемог у шести боях групової стадії й під п’ятим номером вийшла в олімпійку. На шляху до чвертьфіналу 15-річна львів’янка здолала Татьяну Сванідзе з Грузії (15:12), австрійку Леонору Праксмерер (15:8), Анаель Дуке з Франції (15:10) та китаянку Се Юйчень (15:10).

У поєдинку за вихід у четвірку, який гарантував медаль, Максименко зустрілася зі старшою на чотири роки італійкою Лукрецією Пауліс, яку перемогла — 15:13.

У півфіналі українці протистояла чемпіонка світу серед кадетів в особистому заліку-2021 і чинна чемпіонка Європи у складі команди Польщі Аліція Клашік. Спочатку боротьба була рівна, а потім наша шпажистка зуміла відірватися на два уколи (5:3). Проте ще до перерви більш досвідчена і титулована суперниця не лише відігралася, але й вийшла вперед (7:5). Зупинити її Максименко вже не вдалося – 9:15.  Тож у підсумку, українка здобула бронзову нагороду.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 7 квітня, особистий комплект юніорських нагород розіграли також шпажисти, найкращим результатом для України стало 22-е місце Романа Самойлова.

Фото: sport.loda.gov.ua

Источник