Жителів Харківської області попереджають про підвищення тарифів на воду

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Тарифи в Лозовій планують підняти на 11-12%.

У Лозовій планують підвищити тарифи на холодну воду і каналізацію.

Відповідні попередження з’явилися на Лозівському комунальному порталі і в комунальній газеті. Причина майбутнього зростання — значне здорожчання електроенергії, якою користується КП. Заплановане підвищення на 11% і 12%.

«Дочірнє підприємство «Лозоваводосервіс» комунального підприємства «Теплоенерго» Лозівської міської ради Харківської області повідомляє про намір здійснити зміну діючих тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення. За 2022 рік тариф на електроенергію, яка використовується для виробничих потреб підприємства збільшився на 36,8%. Вартість розподілу електроенергії зросла на 15,2%. Вартість гіпохлориту зросла в тричі, паливно-мастильні матеріали від 75% до 97%, комплектуючі матеріали на 20-25%. Діючі тарифи відшкодовують витрати на централізоване водопостачання на 88%, централізоване водовідведення – на 89%», — повідомляють комунальники.

Для населення планують затвердити тариф на рівні 36,00 грн. за кубічний метр води, 44,80 грн — за кубометр стічних вод.

У «Лозоваводосервіс» говорять, що востаннє тарифи переглядали у лютому 2022 року.

Поки що комунальне підприємство приймає зауваження та пропозиції за адресою: 64600, Харківська область, м. Лозова, вул. Степова, 3 або за електронною адресою lozvod@ukr.net.

Джерело