«Залізні люди» хмельницької тероборони – розповідь про один з найдосвідченіших підрозділів ТрО

86-й окремий батальйон територіальної оборони — один з найдосвідченіших підрозділів ТрО Хмельниччини. З початком війни сотні чоловіків та жінок добровільно вступили до бригади тероборони. Колишні водії, вчителі та депутати стали повноцінними військовослужбовцями.

Тероборона стала новим видом піхоти у ЗСУ.

Вони брали участь у найгарячіших точках бойових протистоянь на різних ділянках фронту Харківщини, Херсонщини та Донеччини.

«Чомусь всі вважають, що ТрО в тилу повинні бути. Можливо хтось так і стоїть, але мій батальйон знаходиться постійно “на нулі”. До війни ми не були професійними військовими. Але війна настільки нас згуртувала, що сьогодні тут робляться речі, які стають легендою, будуть лягати в листки історії нашої країни, — розповідає підполковник Юрій Дячок, командир 86-го окремого батальйону ТрО Хмельниччини.

«У батальйоні є хлопці різних професій і дівчата, багато дівчат різних професій. Але шана велика кожному. Тому що залишити роботу улюблену і піти вже рік здійснювати ті бойові задачі, які нам ставлять командири — це шана кожному бійцю, який зараз боронить нашу країну, — зізнається боєць та депутат обласної ради Сергій Яковлев з позивним “Ронін”.

Дивіться розповіді бійців 86-го батальйону ТрО мельниччини у сюжеті “Першого Подільського”

Джерело