«Слуга народу» готує законопроект для боротьби зі схемами ФОП

У команді президента хочуть унеможливити ухилення від оподаткування.

Рішення щодо зловживань ФОП в ухиленні від сплати податків буде представлено найближчим часом. Про це заявив новообраний депутат від партії «Слуга народу» Данило Гетьманцев, він відповідає в команді президента Володимира Зеленського за правове регулювання економіки і публічні фінанси, зокрема оподаткування, інформує Ukr.Media.

«ФОП перевищують ліміти своєї діяльності на день. А це ухилення від оподаткування. Тому ми повинні, з одного боку, забезпечити можливість підприємцям працювати на цій системі, а з іншого — виключити ухилення від оподаткування», — сказав він.

Як відомо, максимальним річним лімітом доходу для ФОП на сьогодні є 5 млн грн.

Гетьманцев зазначив, що найближчим часом будуть представлені рішення щодо зловживань ФОП в контексті ухилення від оподаткування.

«Ми розглядаємо можливості припинити зловживання. Необхідно внести зміни в податкове законодавство, щоб не породжувати низку податкових суперечок. Я думаю, що в найближчі тижні до початку роботи Верховної Ради ми вже представимо певне рішення», — уточнив депутат.

За його словами, партія «Слуга народу» і Офіс президента планують послідовно захищати спрощену систему оподаткування, це стосується і працівників IT-галузі. Водночас він заявив, що боротися треба з тими ФОП, яких насправді використовують великі компанії для того, щоб не платити податки.