Відбулась міжконфесійна нарада з представниками релігійних організацій Миколаївської області, які святкуватимуть Воскресіння Христове 16 квітня

 

У четвер, 13 квітня, за дорученням начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма та під головуванням заступника начальника Миколаївської ОВА Юрія Гранатурова відбулась міжконфесійна нарада з представниками релігійних організацій Миколаївської області, які святкуватимуть Воскресіння Христове 16 квітня.

 

У нараді взяли участь керівництво ГУНП України в Миколаївській області, Управління патрульної поліції в Миколаївській області, Управління СБУ в Миколаївській області, ГУ ДСНС в Миколаївській області, військові частини 3039 Національної гвардії України, КП "Миколаївська обласна варта" та інші.

 

Під час зустрічі Юрій Гранатуров акцентував увагу на особливостях святкування цьогорічного Великодня в умовах дії воєнного стану в Україні. Зокрема, наголосив на необхідності неухильного та суворого дотримання у Великодню ніч комендантської години, яка триває на території Миколаївської області з 00:00 год до 05:00 год (за виключенням населених пунктів Очаківської міської територіальної громади де вона діє з 23:00 год до 05:00 год).

 

Крім того, представниками правоохороних органів, які забезпечуватимуть у ці дні посилену охорону громадського порядку біля культових будівель, були доведені інші безпекові питання та попереджено про відповідальність у разі їх порушення.

 

«Впевнений, що подібні наради є вкрай важливими та нагальними, адже немає нічого ціннішого, аніж життя та здоров'я людини. Закликаю усіх дотримуватися встановлених державою вимог, й в спільній праці зробити усе можливе аби свято Воскресіння Христового пройшло на теренах нашої Миколаївщини в спокійній та виваженій атмосфері», — зазначив Юрій Гранатуров.