Викрито чиновника Полтавської міськради, який вимагав хабарі за поховання військових — Події

Викрито чиновника Полтавської міськради, який вимагав хабарі за поховання військових - Події

Фото: gp.gov.ua

Чиновник Полтавської міськради вимагав хабарі за поховання військових. Правоохоронці його затримали під час одержання грошей. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

— За даними слідства, чиновник вимагав у власника підприємства з ритуальних послуг хабара за поховання загиблих військових. Підприємець на постійній основі має сплачувати підозрюваному готівкою 25% від заробленої суми коштів на перевезення загиблих військових. Також він має здійснювати щомісячні перерахування фіксованої суми за кожне поховання, – розповіли у відомстві.

Правоохоронці затримали чиновника під час чергової передачі коштів. У рамках розслідування у службових приміщеннях комунального підприємства та за місцями проживання підозрюваного відбуваються обшуки.

Раніше Служба безпеки України розкрила масштабну корупційну схему на Житомирській митниці, до якої причетне керівництво цієї установи. Слідчі з’ясували, що організатором схеми була начальник Житомирської митниці. Жінка залучила до цієї діяльності одного з начальників відділів та місцевого брокера як посередників.

Джерело