СБ з початку війни допоміг Україні отримати $20 млрд

СБ з початку війни допоміг Україні отримати $20 млрд

Фото: investopedia.com Світовий банк надає значну допомогу у фінансуванні України

Світовий банк зробив найбільший внесок серед усіх донорів України, зазначив Андрій Пишний.

З початку повномасштабного вторгнення Світовий банк зміг мобілізувати міжнародних партнерів та допоміг Україні отримати майже 20 млрд доларів. Про це повідомив голова Національного банку Андрій Пишний у Facebook у четвер, 13 квітня.

Він нагадав, що вчора на спільній зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та керівництвом Світового банку — президентом Девідом Мелпасом та керуючим директором Анною Б’єрде — було оголошено про виділення нашій країні додаткових 200 млн доларів на відновлення енергетики.

«За рік з початку воєнного вторгнення Росії Світовий банк вже зміг мобілізувати міжнародних партнерів і допоміг отримати Україні майже 20 млрд доларів. Це найбільший внесок серед донорів», — зазначив Пишний.

Глава НБУ зазначив, що Україна продовжує сподіватися на збереження провідної ролі Світового банку у координації залучення міжнародної фінансової підтримки та реалізації проектів, які допоможуть відновленню України.

«Зокрема, під час зустрічі обговорили такий важливий напрямок роботи як побудова комплексної системи страхування військово-політичних ризиків. Система необхідна вже зараз, щоб формувати передумови для відновлення економіки та залучення інвестицій. Національний банк активно залучений до цього процесу, вже маємо концепцію системи та працюємо з міжнародними експертами над її удосконаленням», — зазначив Пишний.

Раніше Світовий банк оголосив про додаткове грантове фінансування для України на суму 2,5 млрд доларів.

Також повідомлялося, що Світовий банк виділить 50 млн доларів на ремонт доріг і мостів в Україні.

Джерело