ЗСУ за день відбили 40 ворожих атак

Ворог намагається наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар’їнка. Протягом доби на зазначених ділянках фронту українські захисники відбили 40 атак.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Згідно з повідомленням, за добу російська армія завдала 19 авіаційних та 4 ракетні удари, здійснила понад 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.

росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар’їнка. Протягом доби на зазначених ділянках фронту українські захисники відбили 40 атак, наголосили у Генштабі.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань рф не виявлено. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил республіки білорусь. На території цієї країни і далі перебувають деякі підрозділи територіальних військ збройних сил російської федерації.

У прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей утримуються визначені підрозділи рф.

Протягом доби ворог обстріляв населені пункти Бунякине, Іскрисківщина, Волфине, Шпиль, Юнаківка, Сумської області, а також Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ та Вовчанські Хутори у Харківській області.

На Куп’янському напрямку війська рф замінували місцевість у районах чотирьох населених пунктів, вели обстріли населених пунктів Новомлинськ, Дворічна та Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії поблизу Діброви. Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське, Білогорівка Луганської області та Іванівка і Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку росіяни продовжують вести наступальні дії. Не припиняються бої за Бахмут. Ворог провів атаку в районі Хромового, проте успіху не мав. Від обстрілів постраждали Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку армія рф вела безуспішні наступальні дії в районах Сєверного та Первомайського, здійснила обстріли понад 10 населених пунктів неподалік лінії зіткнення. Зокрема це Керамік, Бердичі, Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області.

На Мар’їнському напрямку захисники України відбили численні ворожі атаки в районі Мар’їнки Донецької області. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Георгіївка, Мар’їнка, Курахове, Побєда, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив, здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках загарбники продовжують оборонні дії. Протягом доби обстріляли, зокрема Времівку, Новопіль Донецької області; Малинівку, Гуляйполе, Чарівне, Малу Токмачку, Новоданилівку, Оріхів Запорізької області, а також Херсон.

Для поповнення втрат у живій силі російська федерація поводить кампанію з підтримки мобілізації. Щоб популяризувати військову службу, використовуються усі доступні методи. Своїм громадянам російське керівництво обіцяє високе грошове утримання та соціальний пакет. Окрім ЗМІ, пропагандисти застосовують агітаційні листівки відповідного змісту у громадських місцях. Останнім часом відзначається активізація агітації у Воронежі, підкреслили у Генштабі ЗСУ.

“Авіація Сил оборони за добу завдала 5 ударів по районах зосередження окупантів. А підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 3 райони зосередження живої сили, а також район зосередження артилерії, радіолокаційну станцію, зенітно-ракетний комплекс та склад боєприпасів”, — підсумовується у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, команда Міністерства оборони України напередодні зустрічі у Рамштайні за 10 днів відвідала чотири країни для проведення переговорів про постачання зброї.

Фото: Генштаб ЗСУ

Источник