Ці 5 продуктів сприяють швидкому засинанню

Деякі продукти допомагають швидше засинати.

Ви можете заповнити дефіцит сну і поліпшити якість сну, вживаючи правильну їжу. Лікарі розповіли, які продукти можна з'їсти перед сном, інформує Ukr.Media.

Дослідження показують, що деякі продукти мають властивості, які спонукають вас швидше і легше розслаблятися та засинати.

"Щоб відновити сон, можна внести прості зміни у дієту. Додавання на тарілку мінералів, таких як калій, магній, кальцій і залізо, може сприяти виробленню мелатоніну — гормону, що відповідає за регуляцію сну".

Експерти виявили кілька продуктів, що сприяють міцному нічному сну:

Вишня

Найкращий спосіб добре виспатися — збільшити споживання мелатоніну, а ідеальний спосіб зробити це — додати у свій раціон вишню.

"За регулярного вживання на сніданок або у якості перекусу після тренування ягоди можуть допомогти у регулюванні циклу сну".

Темний шоколад

Любителі шоколаду радіють, адже тепер у них є привід вжити смаколик після обіду. Потрібно переконатися, що ви запасаєтеся темним сортом, а не молочним і білим.

"Темний шоколад містить серотонін, який розслабляє ваше тіло і розум та сприяє загальному почуттю щастя".

Волоські горіхи

Вони містять кілька сполук, які сприяють кращому сну вночі (мелатонін, серотонін і магній).

"Волоські горіхи гарні, якщо їх подрібнити і додати у свіжий салат як добавку до пластівців або йогурту, або як хрустку альтернативу чипсам чи іншим нездоровим горіхам".

Мигдаль

Мигдаль і мигдальна олія містять триптофан та магній, які допомагають природним чином знижувати інтенсивність роботи м'язів і нервів, а також стабілізують серцевий ритм.

Чай з ромашки

Трава містить флавоноїдну сполуку, яка має здатність покращувати сон.

"Тому, щойно ваші смакові рецептори звикнуть до незвичайного смаку, чашка перед сном зможе зробити диво для вашого відпочинку".

Источник