Буданов: ГУР відоме ім’я росіянина, який обезголовив українського полоненого — Події

Буданов: ГУР відоме ім'я росіянина, який обезголовив українського полоненого - Події

Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Спецслужбам України відоме ім’я російського військового, який відрізав голову ще живому українському військовополоненому. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборни Кирило Буданов в інтерв’ю NV. Проте він відмовився говорити, де цей росіянин знаходиться.

– Хто він – ми знаємо, – сказав Буданов у відповідь на запитання, чи відомий виконавець цього військового злочину, – Де він і чому я кажу вам, що не можу вам відповісти. Є трохи інша статистика. Якось так склалося, що майже всі з тих, хто робив подібні речі, де це було нам чітко відомо, їх більше не існує. Тому не думаю, що ця людина стане винятком, – додав він.

Йдеться про жорстоку кару українського бійця, відео якої з’явилося у соцмережах 11 квітня. На записі російський військовий ножем відрізає голову українському військовому. І це не перший випадок, коли російські військові жорстоко страчують українських бійців. Так, 6 березня керівник Офісу Президента Андрій Єрмак опублікував відео, на якому двоє російських військових розстрілюють українського бійця після слів «Слава Україні».

Джерело