Охоронець магазину в Києво-Печерській лаврі пошкодив камеру журналіста — Події

Охоронець магазину в Києво-Печерській лаврі пошкодив камеру журналіста - Події

Фото: t.me/kyiv_pro_office

Другого представника Києво-Печерської лаври повідомили про підозру за напад на журналістів. Київська міська прокуратура сповістила, що у понеділок журналісту інтернет-видання пошкодили камеру в приміщенні церковного магазину. Інститут Масової Інформації (ІМІ) написав з посиланням на власні джерела, що постраждалий працює в онлайн-виданні «Наша версія».

— У цей час до журналіста підійшов 48-річний чоловік, який на добровільних засадах здійснює охорону вказаного приміщення. При цьому він намагався відібрати у журналіста обладнання для відеозйомки і надалі, застосовуючи фізичний вплив, відламав кріплення до відеокамери та пошкодив світлодіодну лампу, — розповіли у прокуратурі.

Санкція статті про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Поліція Києва 17 квітня повідомила, що розпочала кримінальне провадження. До Печерського управління звернувся журналіст із заявою про перешкоджання своїй діяльності на вулиці Лаврській. На місце виїхала слідчо-оперативна група. Порушником виявився уродженець Волинської області.

Раніше про підозру повідомили архідиякона Києво-Печерської лаври. 30 березня він пошкодив камеру оператора «Суспільного». 13 квітня поліція відкрила справу через аварійний стан корпусу Києво-Печерської лаври.

Охоронець магазину в Києво-Печерській лаврі пошкодив камеру журналіста - Події

Охоронець магазину в Києво-Печерській лаврі пошкодив камеру журналіста - Події

Постраждав журналіст онлайн-видання «Наша версія». Фото: facebook.com/UA.KyivPolice

Джерело