Цим жінкам категорично заборонено пити чорний чай

Перевірте, чи входите ви до цієї групи!

Пити чай не тільки можна, а й потрібно, впевнені лікарі, адже в ньому є чимало корисних мікроелементів. Але не варто забувати, що всі сорти чаю містять один підступний компонент, який має серйозний вплив на здоров'я, інформує Ukr.Media.

З погляду дієтології найкориснішим напоєм для схуднення вважається чиста вода. Її можна пити в будь-яких кількостях — як, втім, і зелений чи трав'яний чай. Втім, останні дослідження свідчать, що класичний чорний чай теж не варто оминати. Загалом і чорний, і зелений, та інші сорти чаю походять від однієї й тієї ж чайної рослини Camellia sinensis. Отже, мають схожий вплив на весь організм.

Почнемо із загального. Нещодавно вчені з Сичуанського університету в Китаї провели огляд 96 досліджень про чай — і дійшли висновку, що вживання цього напою може принести користь одразу у 40 різних галузях, пов'язаних із нашим здоров'ям.

Найбільше чай впливає на стан кишечника і серця — як чорний, так і зелений, білий і червоний. А ще він знижує ризик розвитку діабету. Для цього потрібно випивати приблизно 2-3 чашки несолодкого чаю на день.

Звичайно, не варто забувати про те, що через кофеїн у чаї може потемніти зубна емаль, а ввечері буде важче заснути. Але це не головна проблема, пов'язана з гарячим напоєм. У всіх його сортах міститься компонент під назвою танін.

Танін — це дубильна речовина з антиоксидантною дією, яка покращує роботу ШКТ і має протимікробний ефект. Однак поряд із позитивним впливом на організм танін уповільнює засвоєння заліза. Це особливо небезпечно за наявності залізодефіцитної анемії. А вона, на жаль, різною мірою є в мільйона жінок!

Для того, щоб отримувати від чаю максимум користі і не порушувати адсорбцію заліза, напій краще пити щонайменше через 40-60 хвилин після їжі — особливо у випадку, якщо ви додатково приймаєте препарати із вмістом цього мікроелемента. Якщо без чаю під час основних прийомів їжі ви почуваєтеся зовсім незвично, спробуйте заварювати трав'яні збори без вмісту чайного листя. У будь-якому випадку вони корисніші за класичний чай. До того ж деякі трави покращують самопочуття після щільної їжі: усувають печію, здуття і мають заспокійливий ефект.

Источник