У Києві повідомлено про підозру адвокату, який шпигував на користь російського агресора. ФОТО | Події

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора адвокату повідомлено про підозру у державній зраді.

За даними слідства, підозрюваний – колишній працівник прокуратури, який неуспішно пройшов атестацію і був звільнений з органів прокуратури у 2021 році. Наразі він займається адвокатською діяльністю.

Підозрюваний, завербований рф, збирав інформацію про стратегічно важливі військові об’єкти і сучасне озброєння ЗСУ. В подальшому він мав передавати її своїм кураторам – представникам спецслужб рф.

За це в майбутньому підозрюваний планував обійняти керівну посаду в створених державою-агресором правоохоронних органах м. Києва, який, на його думку, мав бути окупований військами рф.

Для збору інформації про місця дислокації з координатами базування, зокрема американських реактивних артилерійських систем «HIMARS», підозрюваний залучив свого знайомого – колишнього військовослужбовця ЗСУ. За такі дані адвокат пообіцяв йому винагороду від 5 000 до 10 000 доларів США та посаду в правоохоронних органах окупантів. Отримати винагороду ексвійськовий міг лише після знищення техніки державою-агресором.

Правоохоронці викрили та затримали адвоката після передачі йому імітаційних спеціально виготовлених плану-карти з координатами розташування ракетних систем та відео переміщення військової техніки.

Під час проведення ряду обшуків вилучено карти з координатами, мобільний телефон з доказами злочинної діяльності.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник