Німецький генерал закликав уряд передати Україні більше боєприпасів для ППО та винищувачі F-16

Німеччині варто передати Україні бойову авіацію, зокрема винищувачі F-16 та боєприпаси для ППО.

Як передає Укрінформ, таку думку висловив генерал у відставці, колишній командувач сил KFOR Ерхард Бюлер, повідомляє Bild.

Уряд Німеччини, на думку генерала, безпосередньо відповідальний за погане оснащення українських військових. За його словами, країна дуже пізно ухвалила рішення про постачання озброєння, тому Україна досі потерпає від нестачі сучасної техніки.

Бюлер також зазначив, що німецькі чиновники повинні якнайшвидше відповідати на запити української сторони та передавати не лише боєприпаси для ППО, а й бойову авіацію, як американські винищувачі F-16, які "є у великій кількості по всьому світу".

"Україна потребує більше боєприпасів для протиповітряної оборони, а також бойових літаків" – сказав він, маючи на увазі не німецькі літаки, "а американські F-16, яких у світі дуже багато", — наголосив він.

За його словами, F16 — це лише один і прикладів.

"Сенс у тому, щоб поставити українців у становище, при якому вони самі зможуть забезпечити безпеку своєї країни в довгостроковій перспективі", — сказав генерал.

Як повідомляв Укрінформ, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що обіцяні партнерами системи ППО вже у дорозі.

Фото: ddp

Источник