У Росії заявили про «небезпеку» долара

У Росії заявили про "небезпеку" долара

Силуанов вважає, що Путін все правильно каже про долар

Перехід на використання рубля, валют «дружніх країн», цифрових валют – ось майбутнє Росії для проведення фінансових розрахунків, пояснив Антон Силуанов.

Використання американського долара для розрахунків у Росії становить «небезпеку», тому що він більше не є резервною валютою для РФ. Про це заявив голова россійського Мінфіну Антон Силуанов у ході свого виступу на просвітницькому марафоні Знання.Перші у понеділок, 24 квітня.

«Використання національної валюти в розрахунках – це наш пріоритет, оскільки, правильно президент (Путін – ред.) говорив, що це не ми пішли від долара, а долар пішов від нас, тому розрахунки в доларах стали небезпечними. Тому перехід на використання рубля, валют «дружніх країн», цифрових валют – ось наше сьогоднішнє та наше майбутнє для проведення фінансових розрахунків», – сказав він.

За його словами, російський рубль і китайский «вже замінюють долар».

«Ми до цього йдемо. Погано це чи добре, я вважаю, що така ситуація як би теперішнього часу. Це наша валюта… Замінює вже. Якщо ми подивимося структуру торгівлі між Росією та Китаєм, то зараз понад 70% – це вже у наших національних валютах», – сказав міністр.

Раніше Силуанов заявив про «втрату довіри» до долара, а разом до євро та фунта. Він вважає, що всі ці валюти – «абсолютно ненадійний інструмент».

А глава МЗС Росії Сергій Лавров пішов ще далі і побачив «втечу від долара». На його думку, американці вже «серйозно підрубали гілку, на якій вони сиділи».

Джерело