День доньки — святкують 25 квітня

Це чудове міжнародне свято, яке завойовує все нові і нові країни.

Сімейність розвивається в кожному будинку по-своєму, але соціум вимагає деяких традиційних, сімейних і родинних свят: так з'явився день батька, день матері, день синів, день рідних братів і сестер. Дійшла черга і до дня доньки, інформує Ukr.Media.

Традиційно в усьому світі день доньки святкують 25 квітня. Ймовірно, обумовлено це навесні, цвітінням, радісним настроєм, пробудженням в більшості країн сонячного тепла і природної зелені, благодаті. Взагалі, майже всі жіночі свята випадають на весняні місяці, ймовірно, це обумовлено ніжним ставленням до прекрасних представниць людства. Для чого потрібен день доньки — питання, яке рідко виникає в середовищі сімей, де є доньки. Радість, щастя, яке приносить родині поява дитини — нічим не описати, особливу ніжність і спокій в сім'ю приносить народження дівчинки. Донька — це майбутня берегиня домашнього вогнища, головна помічниця мами в сімейних турботах. Ласка, ніжність, турбота, яку відчуває і проявляє батько стосовно доньки — ніколи ні з чим не зрівняється. Скільки добрих і приємних слів говорять своїм маленьким дівчаткам мами і тата, скільки тепла вони їм віддають. Виховання дочок завжди відрізнялося від виховання синів. За традиціями нашого суспільства, майбутньому чоловікові необхідні строгість і дисципліна, дівчаткам же дістаються любов, ніжність і ласка.

Словом, поява такого дня, виділення його серед інших днів в році — цілком очевидно. Отже, 25 квітня в усьому світі відзначають День доньки. У цей день заведено піднімати актуальні проблеми підліткового періоду дівчаток, звичайно, в сім'ї питання виховання піднімаються кожен день, але 25 квітня можна влаштовувати якісь зрізи знань дитини, оформивши їх як гру, щоб прояснити область відомостей дівчат і дівчаток в різних питаннях життя і їх власного розвитку. Це посприяє єднанню сім'ї, появі довірчої атмосфери між батьками і дочками, що нерідко "покриваються тріщинами", в підлітковий, складний період життя дитини.

Источник