Обставини не на користь зернової угоди — Кремль

Обставини не на користь зернової угоди - Кремль

Фото: Анадолу Дмитро Пєсков поставив під сумнів продовження угоди по зерну

Потенційне випадання з ринку українського та російського зерна не буде причиною можливої світової продовольчої кризи, вважає Дмитро Пєсков.

Росія продовжує спостерігати за зерновою угодою, але обставини не складаються на користь її продовження. Про це сказав речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у вівторок, 25 квітня.

«Справа в тому, що, незважаючи на те, що стільки часу минуло, вона ще не виконана, вона не набула пакетного характеру. Умови, які стосувалися нас, так і не реалізовані. Тому поки що обставини не складаються на користь цієї угоди. Продовжуємо далі спостерігати», – сказав він.

Також Пєсков висловив думку, що випадання з ринку українського та російського зерна не буде причиною можливої світової продовольчої кризи.

«Ми знаємо, що генезис світової продовольчої кризи має інше коріння і не є прямим наслідком випадання з ринку українського зерна. Безумовно, випадання з ринку українського зерна та російських зернових може бути одним із чинників, але не вирішальним. Генезис (кризи) інший, і це неодноразово російська сторона роз’яснювала», – заявив речник Кремля.

Нагадаємо, 18 березня стало відомо, що Україна досягла домовленостей із Туреччиною та ООН про продовження зернової угоди ще на 120 днів. Росія при цьому заявила, що продовжила договір лише на 60 днів.

У квітні Москва опублікувала п’ять вимог до чорноморської угоди та пригрозила не продовжувати її після 18 травня.

Джерело