Лікарі пояснили, чи можна взагалі пропускати ранкове приймання їжі

Як відсутність сніданку може позначитися на здоров'ї.

Нутриціологи: здоровіші люди, які не пропускають сніданок. А тому, що захищають себе від додаткових проблем зі здоров'ям, що набувають через пропуск першого приймання їжі. Яких — розповіли дієтологи. Також вони пояснили, чим організм віддячить за стабільне ранкове приймання їжі, інформує Ukr.Media.

За словами фахівців, ігнорування сніданку може обернутися надмірним почуттям голоду протягом дня та переїданням на ніч, проблемами зі сном та набором ваги.

А ще дефіцитом корисних речовин, оскільки ще з ранковим прийманням їжі можна набрати рекомендовану норму основних вітамінів, мінералів, білків, вуглеводів, клітковини та корисних жирів.

Чим рідше їсть людина, тим менші її шанси задовольнити потреби організму в поживних речовинах. Так за результатами досліджень з'ясувалося, що діти, які не снідають, частіше відчувають дефіцит вітаміну D, кальцію, заліза, магнію, а також вітаміну А, фосфору та цинку. Недолік цих елементів — причина дратівливості, безсоння, слабкої концентрації уваги та частих хвороб.

Крім того, щоденний сніданок допомагає підтримувати нормальний рівень цукру в крові та уникати небезпечних для здоров'я стрибків. І це хороша профілактика цукрового діабету 2-го типу, ожиріння, хвороб серця та судин.

Що ж робити тим, хто звик пити вранці лише каву чи воду? На думку експертів, налагодити режим харчування можна за кілька тижнів. Те саме стосується й обіду з вечерею.

При цьому налагодити не настільки, щоб об'їдатися. Ні, важливо те, щоб сніданок був повноцінним з погляду вмісту в ньому поживних речовин.

В ідеалі він містить усі необхідні харчові компоненти — білки, жири, клітковину та повільні вуглеводи. Білки дають відчуття ситості, жири та повільні вуглеводи — довгу та якісну енергію, а клітковина забезпечує правильну роботу травної системи, пояснили лікарі.

Источник