Розкрадання бюджетних грошей на відбудові: на Харківщині зареєстрували 40 проваджень

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today. Йдеться про реконструкцію будинків, шкіл та інфраструктури.

Слідчі перевіряють можливі факти розкрадання за договорами на суму більше 550 мільйонів гривень.

У Харківській області відкрили 40 кримінальних проваджень для перевірки фактів розкрадання та привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт житлових будинків, об’єктів цивільної та критичної інфраструктури, що зазнали руйнувань під час широкомасштабної війни. Слідчі перевіряють виконані роботи на 268 об’єктах на загальну суму укладених договорів понад пів мільярда гривень. Такі цифри навів прокурор Харківської обалсті Олександр Фльчаков.

«Нам відомо про часткове пошкодження та руйнування майже 24 тисяч цивільних об’єктів, з яких понад 4 тисячі — це багатоповерхові будинки, 8 тисяч — приватні житлові будинки, 821 — заклади освіти, 375 – заклади культури, 282 – заклади охорони здоров’я», — зазначив керівник обласної прокуратури.

Прокурори Харківщини здійснюють процесуальне керівництво у 40 кримінальних провадженнях за фактами розкрадання та привласнення бюджетних коштів, перевіряється обсяг виконаних робіт на 268 об’єктах на загальну суму укладених договорів понад пів мільярда гривень.»Розкрадання бюджетних коштів на чужому горі — це мародерство та корупція. Правоохоронці Харківщини не допустять цього, кожен причетний буде притягнутний до встановленої законом відповідальнсоті», — сказав очільник прокуратури.

Як повідомили KHARKIV Today у прокуратурі, під час розслідування з’ясовують законність використання бюджетних коштів під час відновлювальних та капітальних робіт 60 житлових будинків на суму 189 млн грн, 65 об’єктів освітньої інфраструктури – на 182 млн грн, 20 закладів охорони здоров’я – на 73 млн грн, 5 об’єктів критичної інфраструктури (котельні) – на 80 млн грн, 10 інших установ на 29,5 млн гривень.

Джерело