У Хмельницькому на найбільш аварійних та великих перехрестях встановили світлофори з резервним живленням

Вимикання електроенергії, зокрема і в результаті масованих обстрілів, негативно позначається на роботі світлофорних об’єктів і значно підвищує ризик виникнення дорожньо-транспортних пригод.

У Хмельницькому для забезпечення роботи світлофорних об’єктів під час вимикання електроенергії їх підключають до резервного живлення: до дорожнього контролера під’єднується шафа резервного живлення, яка складається з інвертора та двох акумуляторів, повідомили у міській раді.

За інформацією відділу з безпеки дорожньої інфраструктури Управління комунальної інфраструктури, першочергово такі пристрої встановлюють на найбільш аварійних та великих перехрестях міста.

В деяких місцях вдається охопити більше одного перехрестя, а також освітлення пішохідних переходів, камери відеоспостереження.

У місті Хмельницькому загалом встановлено 9 таких комплектів, а саме:

  • на вул. Свободи, поблизу перехрестя з вул. Подільською, також охоплює перехрестя з вул. Шевченка;
  • на вул. Свободи поблизу перехрестя з вул. Прибузькою, також охоплює перехрестя з вул. Вайсера;
  • на проспекті Миру, поблизу перехрестя з вул. Свободи, також охоплює перехрестя з вул. Мирного та вул. Кропивницького;
  • перехрестя проспекту Миру з вул. Бандери;
  • на проспекті Миру, поблизу перехрестя з вул. Трудовою та вул. Вінницькою, також охоплює світлофорний об’єкт біля виїзду з території Автостанції № 1;
  • перехрестя вул. Чорновола з вул. Трудовою; на вул. Соборній, поблизу перехрестя з вул. Подільською, також охоплює перехрестя з вул. Проскурівською;
  • на вул. Кам’янецькій, поблизу перехрестя з вул. Староміською, також охоплює перехрестя з вул. Вайсера та вул. Прибузькою;
  • перехрестя вул. Зарічанської з вул. Свободи, також охоплює світлофорний об’єкт на вул. Свободи, який позначає нерегульований пішохідний перехід (жовтий миготливий).

Резервне живлення підключатимуть і до інших світлофорних об’єктів, встановлених на значних перехрестях міста, задля забезпечення їхньої безперебійної роботи, у разі вимкнення електроенергії.

Джерело