Ізюм у руїнах: Google оновив супутникові знімки зруйнованих Росією міст

Фото: скрин. Це не остаточні руйнування, яких зазнали міста за час окупації.

Сервіс Google Maps оновив супутникові дані щодо України.

Зокрема, стосовно міст, які найбільше постраждали внаслідок військової агресії РФ – Маріуполя, Бучі, Ірпеня та Ізюму. Судячи із масштабів руйнувань, ця зйомка датується березнем 2022 року. Такого висновку дійшли в Ізюмі.

«Отже, тепер ми можемо не тільки побачити зловісний масштаб руйнувань, спричинений російською агресією, а й порівняти панорами наших рідних міст та сіл «до і після» приходу «руського міра» в наш дім», — повідомив заступник голови Ізюмської військової адміністрації Максим Стрельник.

В Ізюмі видно страшні руйнування у Центральному парку, на колишній вулиці Першотравневій (тепер — Пам’яті), на приладобудівному заводі і на горі Крем’янець, на Ізюмському шляху і в селі Кам’янка, яке окупанти знищили повністю.

За словами Максима Стрельника, на оновлених знімках видно не остаточні руйнування, зокрема, житлових будинків, заводу, промислової зони Ізюму та шкіл. Нагадаємо, у місті через тимчасову окупацію не залишилося жодної вцілілої школи: повністю зруйновані 5 шкіл, ще чотири можна відремонтувати.

На оновлених картах Google Maps є також Драмтеатр у Маріуполі з написом «Діти», знищений Гостомельский аеропорт.

Нагадаємо, в Ізюмі зруйновані майже 80% будівель. Це один з населених пунктів Харківської області, що найбільше потерпали від російської навали. Село Кам’янка поруч з Ізюмом знищене повністю. 

Фото: скрин. ПопереднійНаступний

Джерело